نشست هم‌اندیشی معاون علمی و فناوری با مدیران شتابدهنده‌های کشور در ویکست

نشست هم‌اندیشی مدیران شتاب‌دهنده‌‌ها و مراکز نوآوری با حضور دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و مهدی صفاری‌نیا، رئیس پارک فناوری پردیس و جمعی از مدیران شتابنده‌های کشور در «استودیو مجموعه ویکست» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه ویکست؛ در این نشست مهندس صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس ضمن تشکر از حضور معاون رئیس جمهور و مدیران شتابدهنده ها و مراکز نوآوری گفت: این جلسه با حضور نمایندگان شتابدهنده ها و مراکز نوآوری از ۱۵ شهر کشور در حوزه‌های مختلف تشکیل شده است. امروز اصلی ترین نقش‌ها در زیست بوم نوآوری و فناوری نقش شتاب‌دهنده‌ها است.

در ادامه این نشست، دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به گسترش فضای زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و تجارب به دست آمده در یک دهه گذشته گفت: نیازمند بازطراحی زیست بوم نوآوری و فناوری کشور هستیم.

وی افزود: زیست بوم نوآوری و فناوری کشور باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کند و در این راستا نقش شتابدهنده‌ها و مدیران مراکز نوآوری بسیار راهبردی است.
دهقانی فیروزآبادی افزود: روش تعامل با نخبگان را خود نخبگان بهتر می‌دانند، بنابراین ساخت زیست بوم جدید نوآوری و فناوری باید با حضور و نظر دهی خود اعضای این زیست بوم و مشارکت نخبگان باشد.

معاون علمی ریاست جمهوری گفت: یکی از مواردی که در باز طراحی زیست بوم نوآوری بدان احتیاج داریم، بازطراحی واژگان مختلف این زیست بوم است تا خط کشی‌ها و مرزهای آن مشخص شود.
رئیس بنیاد نخبگان افزود: در گذشته با رشد کمی زیست بوم نوآوری مواجه بودیم به طوری که تعداد پارک‌های فناوری کشور به ۵۵ رسیده است و باید به سمت کیفی‌سازی آن گام برداریم.

دهقانی فیروزآبادی در پایان گفت: یک نخبه در تمام امور سرآمد است و یکی از این امور وطن دوستی و وطن پرستی نخبگان است. بنابراین نخبگان می‌توانند با همکاری هم مشکلات را برطرف و به بهبود اوضاع کشور کمک کنند.

دهقانی فیروزآبادی از مسئولان پارک فناوری پردیس خواست تا ضمن استمرار این جلسات، شتابدهنده‌های تخصصی حوزه‌های مختلف را کنار هم جمع و از آنها برای رفع مشکلات زیست بوم نوآوری و فناوری کمک گرفته شود.

مهدی عظیمیان رییس مرکز شتابدهی نوآوری پارک فناوری پردیس نیز با اشاره به تاسیس این مرکز از سال ۹۳ گفت: اولین شتابدهنده کشور در مهر ۹۳ با کمک مرکز کار خود را آغاز کرد.

وی افزود: اهداف اصلی مرکز شتابدهی نوآوری، ترویج فرهنگ کارآفرینی و حمایت از ایجاد استارت‌آپ‌های پایدار بوده است که برای اجرایی سازی این اهداف، حمایت از برگزاری رویدادهای کارآفرینی و برگزاری رویدادهایی مانند پردیس سامیت و همچنین حمایت از شکل‌گیری و توسعه شتابدهنده‌ها و فضاهای کار اشتراکی در دستور کار این مرکز بوده است.

عظیمیان افزود: در حال حاضر ۲۴ فضای کار اشتراکی و ۷۱ شتابدهنده عضو مرکز هستند و تصویب دستورالعمل‌های حمایت از شتابدهنده‌ها و فضای کار اشتراکی و پرداخت تسهیلات و کمک‌های بلاعوض به ایشان و همچنین کمک به دانش بنیان شدن آنها از جمله اقدامات مرکز شتابدهی نوآوری در هشت سال گذشته بوده است.

فهرست