مسیر شغلی؛ در دنیای انیمیشن به شما خوش می‌گذرد

یادداشت-کانسپت آرتیست، کسی است که ایده‌پردازی و خلق کاراکترها و فضای انیمیشن را انجام می‌دهد. اگر بخواهم ساده بگویم، کانسپت آرتیست کسی است که داستانی که توسط نویسنده نوشته شده است را به تصویر تبدیل می‌کند. کانسپت آرتیست‌ها از ایده‌هایی استفاده می‌کنند که مدل‌سازها، انیماتورها و فیلم‌سازان می توانند از این ایده‌ها محصولی را تولید کنند. امروزه بسیاری از جوانان دوست دارند که در این حوزه فعالیت کنند و در دنیای رنگارنگ انیمیشن آثار بدیعی خلق کنند، اما راه برایشان روشن نیست.

این مسیر برای من اینگونه بود که در دوران دانشجویی برای مجلات و روزنامه‌های مختلفی تصویرسازی می‌کردم. همین امر باعث شد آدم‌های بیشتری کارهایم را ببینند و با آد‌م‌هایی که در همین حوزه و حوزه‌های دیگر هنری فعالیت داشتند، آشنا بشوم و سفارش‌های مختلف کاری  به من ارجاع می‌شد تا آنکه یک روز یک پیشنهاد کاری جدید به من رسید «طراحی کاراکتر برای یک شرکت انیمیشنی!» وقتی برای کار به شرکت آن‌ها رفتم با بخشی آشنا شدم که طراحی فضای انیمیشن را انجام می‌دادند. میل به تجربه‌کردن در بخش‌های مختلف و ارتقادادن کیفیت کارم، علاقه‌ام را به طراحی فضا بیشتر کرد و کم کم جذب شرکت‌های بزرگتری شدم که کارهایشان را در کودکی و نوجوانی از طریق تلویزیون می‌دیدم و همین همکاری جذاب و هیجان‌انگیز تا به حال ادامه داشته است. آنچه که در این یادداشت نوشته‌ام حاصل تجربه و زیست خودم است در این فضا و توصیه‌هایی کوچک برای علاقه‌مندان به این حوزه.

  •  عاشق باشید

اگر رشته طراحی را برای تحصیل انتخاب کرده‌اید تا توسط آن وارد حوزه انیمیشن شوید، قبل از هر چیزی باید عاشق شوید. اینکه بتوانید از انیمیشن به کسب درآمدهای آنچنانی برسید را باید از ذهن خود دور کنید. خلق یک تصویر انیمیشنی، برآمده از عشق شما به کاری است که انجام می‌دهید. پس در قدم اول باید علاقه و خلاقیت زیادی داشته باشید.

  •  خودتان را به طراحی عادت دهید

مهم‌ترین نکته برای یک کانسپ آرتیست شدن، انجام طراحی مداوم همراه با دیدن فیلم، گیم و خواندن کتاب‌هایی است که به فضای ذهنی هنرمند نزدیک‌تر است و دوست دارد آن دنیا را زندگی و تجربه کند. این اتفاق هر چه در سنین پایین‌تر اتفاق بیفتد، نوع نگاه شما و مهارت شما را پخته‌تر می‌کند.

  •  تحصیلات دانشگاهی را جدی بگیرید

در هنرستان و بعدها در دانشگاه، رشته مناسب خود را انتخاب کنید. شاید گاهی به این موضوع فکر کنید که وقت خود را تلف کرده‌اید و اگر وارد محیط دانشگاه نشده بودید، پروژه‌های بیشتری برداشته بودید و تجربه‌های بیشتری کسب کرده بودید، اما حتی اگر دانشگاه محیطی نباشد که چیز زیادی بتواند به شما یاد دهد، قرار گرفتن در محیط دانشگاهی و آشنایی با افرادی که آن‌ها هم درگیر بیان تجربه‌های شخصی در قالب‌های موسیقی، سینما، گرافیک و… هستند بی تاثیر نبوده و معمولا باعث تغییر دیدگاه و کسب تجربه و ارتقاء هنری در زندگی شما می‌شود. پس خودتان را از محیط‌های دانشگاهی دور نکنید.

  • با انیمیشن زندگی کنید

بیان تجربه موضوعات و احساسات شخصی در قالب تصویرسازی و انیمیشن، مهمترین ویژگی و جذابیت برای فعالیت در زمینه انیمیشن است. در انیمیشن شما می‌توانید به هر دنیایی سفر کنید و در آن دنیا زندگی کنید تا با مفاهیم مختلف آشنا شوید و آن دنیا را برای مخاطب به تصویر بکشید. پیشنهاد می‌کنم ذهنتان را رها کنید و با انیمیشن زندگی کنید.

  • به اطراف خود خوب نگاه کنید

بررسی ویژگی‌های منحصر به فرد کاراکتر که نویسنده به آن پرداخته است، اگر به شکلی تصویر شود که علاوه بر منحصربه‌فرد بودن و استایل شخصی هنرمند، تمام ویژگی‌های کاراکتر هم در نظر گرفته شود و به عبارتی برقراری ارتباط با کاراکتر شکل بگیرد، بهتر می‌توان کاراکتری را خلق کرد که ظاهر و رفتار منحصر به فرد خودش را دارد. در چنین شرایطی، مخاطب هم با دیدن کاراکتر احساس هم‌ذات‌پنداری می‌کند یا خودش را جای کاراکتر می‌بیند. هر چه قدر به این ظرافت‌های کاراکتر در طراحی بیشتر توجه شود، احساسات و روابط مشترک بین کاراکتر و مخاطب بیشتر شده و کاراکتر یونیک‌تر و ماندگارتر می‌شود. بسیاری از کاراکترها از محیط اطرافمان در می‌آیند؛ از آدم‌هایی که در طول روز با آن‌ها سر و کار داریم و یا در خیابان و بازار و رستوران می‌بینیم. نگاه‌کردن‌به محیط پیرامون را دست کم نگیرید.

  •  فرهنگشناسی یاد بگیرید

فرهنگ‌شناسی در انیمیشن خیلی مسئله مهمی است. اینکه کاراکتر در چه فرهنگ و اقلیمی متولد شده‌است و دارای چه نوع پوششو  چه بافت منطقه‌ای است، از مواردی است که نیازمند تحقیق و بررسی دقیق خواهد بود. مطالعه در مورد این ویژگی‌ها و تداوم در طراحی، می‌تواند به درستی خلق کاراکتر کمک شایانی کند.

  •  انیمیشن رشته گران و پر دردسری نیست

انیمیشن بیشتر از اینکه رشته‌ای گران و پر دردسر باشد، برای کسی که توانایی و علاقه لازم را دارد، رشته‌ای است که در آن خوش می‌گذرد و فضایی برای درک و دید عمیق‌تر در مورد دنیای پیرامونمان است. به عنوان تجربه آخر از سال‌ها فعالیت در حوزه انیمیشن به عنوان کانسپت آرتیست و کارگردان هنری، می‌خواهم بگویم «انیمیشن امکان زندگی‌کردن و عینیت‌بخشیدن به رویاها و نوع نگاه شخصی هنرمند را فراهم می‌کند و لذا برای کار در این حوزه، فقط باید عاشقش باشید».

یادداشت از: هومان خیراندیش، کانسپت آرتیست

فهرست