تعریف ویدئو مارکتینگ چیز پیچیدهای نیست. اگر از ویدئو برای تبلیغ یا بازاریابی برند، محصول یا خدمت استفاده شود، به آن ویدئو مارکتینگ گفته میشود. معمولاً بهترین و قویترین کمپینهای بازاریابی از ویدئو در کارهایشان بهره میبرند. انتشار مصاحبه با مشتریان، ویدئوهایی از ایونتهای مختلف، ویدئوهای آموزشی و توضیحی و موارد مشابه از نمونههای مختلف ویدئو مارکتینگ هستند.
مزایای ویدئو مارکتینگ
- بالا رفتن امتیاز سئو: استفاده از ویدئو، رتبهی سایت شما در موتورهای جستوجو را بالا میبرد و احتمال افزایش ترافیک سایت و کلیک بیشتر نیز بالاتر میرود. یوتوب بعد از گوگل دومین موتور بزرگ جستوجو است. این نکته به خوبی اهمیت ویدئو در دنیای امروز را نشان میدهد و این که ساخت یک ویدئوی خوب چقدر میتواند در سئوی شما تأثیرگذار باشد.
- بالا رفتن نرخ تبدیل: نتایج یک تحقیق که اخیراً انجام شده، نشان میدهد که اگر یک محصول یا خدمت دارای ویدئوی معرفی باشد، ۵۷ درصد بیشتر احتمال دارد که کاربران آن را خریداری کنند. منطقی هم به نظر میرسد چرا که هر کاربر با دیدن ویدئوی نحوه استفاده و مزایای یک محصول، با خیال مطمئنتری دست به خرید میزند.
- دسترسی آسان: امروزه پلتفرمهای بیشماری برای دسترس به ویدئو بر روی اینترنت وجود دارد. از یوتوب و آپارات گرفته تا اینستاگرام و تلگرام و اغلب شبکههای اجتماعی شبیه به آنها. افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت نیز باعث شده تا کاربران بیشتر به سمت به محتواهای ویدئویی متمایل باشند. ضمناً تماشای ویدئو نسبت به خواندن متن برای کاربران آسانتر است و این یکی از دلایلی است که کاربران اینترنت به سمت محتواهای ویدئویی بیشتر متمایل هستند.
- تأثیرگذاری ویدئو: تحقیقات نشان میدهد که تأثیرگذاری محتوای صوتی و تصویری بیش از ۸۰ درصد است. این در حالی است که تأثیرگذاری محتوای تصویری ۲۰ درصد و برای محتوای صوتی به تنهایی ۱۰ درصد است. این نتیجه به خوبی قدرتمند بودن ترکیب محتوای صوتی و تصویری (ویدئو) را نشان میدهد. از طرف دیگر از طریق ویدئو راحتتر میتوان احساسات مخاطب را تحت تأثیر قرار داد. با استفاده از موسیقی و صداهای مناسب، میتوان یک ارتباط قوی و تأثیرگذار میان ویدئو و مخاطبین ایجاد کرد. همانطور که گفتیم، تأثیر گذاری ویدئو بر روی انسان از متن و یا صوت خیلی بیشتر است.
نحوه راهاندازی کمپین ویدئو مارکتینگ
راهاندازی یک کمپین ویدئو مارکتینگ در اولین قدم احتیاج به تحقیق و تحلیل اطلاعات بازار دارد. با استفاده از این اطلاعات میتوانید استراتژی خود را طراحی کنید. بعد از آن باید هدف و پیام خود را نیز از تولید ویدئوها بدانید. این که میخواهید چه چیزی را نشان مخاطبین بدهید و میخواهید آنها چه حسی دریافت کنند؟ چه پیامی را میخواهید منتقل کنید؟
بعد از طراحی استراتژی و تعیین اهداف، باید کمپانی یا استودیوی مورد نظر خود را انتخاب کنید. البته که امروزه هر کسی میتواند یک دوربین دستش بگیرد و شروع به تولید ویدئو بکند، اما بهتر است که این کار را به یک تیم حرفهای بسپارید. تیمی که از تمامی جزئیات کار با خبر باشد و بتواند تصاویر ذهنی شما را به واقعیت تبدیل کند.