تاثیر اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری در تولیدات ویدیویی

وقتی در حال تماشای یک برنامه تلویزیونی هستید، چه چیزی بیشتر شما را جذب می‌کند؟ دکورعظیم، کیفیت تصویر، طراحی نور یا بزرگی استودیو؟ مخاطب همیشه به دنبال محتوای با کیفیت می‌رود و تهیه‌کننده و کارگردان به عنوان برنامه‌ساز تلویزیونی، همیشه به دنبال باکیفیت‌ترین، حرفه‌ای‌ترین و سریع‌ترین راه تولید محتوا هستند. در ادامه این مقاله با ساختار استودیو و اهمیت اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری آشنا خواهیم شد.

استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری چیست؟

استودیودفضایی بسته است که در آن با استفاده از تجهیزات به‌روز و عوامل حرفه‌ای، می‌توان برنامه‌های زنده و ضبطی را تولید کرد. استودیو انواع مختلفی دارد که استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری یکی از انواع آن است. در این مقاله در ارتباط با اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری، سخن خواهیم گفت.

برای اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری چه استانداردهایی را در نظر بگیریم؟

استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری استاندارد، قالبا فضایی بزرگ با دیوارهای سیکلو مشکی و کاملا آکوستیک است که عایق صدا برای ممانعت از برگشت و ورود صدا باشد. نورهای  Coollightآویزان شده از سقف و ست دوربین‌های مختلف، از تجهیزاتی است که در یک استودیو دیده می‌شود. اما اگر به دنبال تصویربرداری برنامه‌های بزرگ با جزئیات بیشتری هستید بهتر است استودیویی با مساحت بیشتر را در نظر بگیرید. هرچه استودیو بزرگ‌تر باشد، امکانات فنی بیشتر و دکورهای عظیم‌تری ساخته خواهد شد.

آشنایی با انواع دوربین‌های استودیویی پیش از اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری

دوربین استودیویی، یکی از مهم‌ترین ابزاری است که در استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری وجود دارد. این دوربین‌ها در تولیدات تلویزیونی و سینمایی استفاده می‌شوند و تصاویری فوق العاده با کیفیت ارائه می‌دهند. دوربین‌های استودیویی باید در مکانی ثابت قرار بگیرند و به همین دلیل است که خارج استودیو کارایی زیادی ندارند. دوربین‌‌های استودیویی بر خلاف دوربین‌های پرتابل در تصویربرداری به خودی خود مستقل نبوده و به یک سیستم متمرکز وابسته هستند. به غیر از دوربین‌هایی که با سه پایه در استودیو مستقر هستند، دوربینی به نام «کرین» در استودیو وجود دارد که تصاویری با فضای بزرگتر (واید) را می‌گیرد. هر یک از دوربین‌های استودیویی توسط یک اوپراتور هدایت می‌شود. این دوربین‌ها از طریق کابل به واحد کنترل دوربین یا اتاق فرمان وصل شده و کارگردان برنامه بر روی تصاویر دوربین‌ها نظارت و مدیریت خواهد داشت. شما می‌توانید هنگام اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری تعداد دوربین‌های مورد نیاز خود را تعیین کرده و با راهنمایی کارگردان برنامه، نحوه قرارگیری دوربین‌‌ها را مشخص کنید.

نکته قابل توجه این است که دوربین‌های استودیویی، تصویر جداگانه به عنوان خروجی نهایی ضبط نمی‌کنند. تصاویری که توسط این دوربین‌ها ضبط شده، در واحد کنترل به دست متخصص آن بررسی و اصلاح می‌شود تا از لحاظ هنری و فنی مشکلی وجود نداشته باشد. این متخصص می تواند در صورت لزوم نوردهی، گاما، سطح سیاهی تصویر و بالانس رنگ را اصلاح کند. تمامی تصاویر گرفته شده توسط دوربین‌های استودیویی به میز سوییچ کارگردان برنامه ارسال شده تا توسط کارگردان تایید و به کانال جهت پخش زنده و یا ضبط، ارسال شود. برای بازدید و اجاره استودیو ویکست اینجا کلیک کنید.

در اتاق فرمان استودیوهای تصویربرداری و فیلمبرداری چه اتفاقی می‌افتد؟

در نزدیکی استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری، فضایی تعبیه شده است که به آن «رژی» یا «اتاق فرمان» می‌گویند. «رژی» اتاقی است که تعدد مانیتورهای آن، توجه بیشتری را جلب می‌کند. هر مانیتور قاب تصویر یک دوربین و مانیتور بزرگ‌تر خروجی نهایی را نشان می‌دهد. «رژی» حساس‌ترین بخش یک استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری است که کارگردان، صدابردار، نودال و سی‌جی‌ها در آنجا حضور دارند.

آشنایی با وظیفه عوامل استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری

یک گروه چند نفره و حرفه‌ای با استفاده از تجهیزات به روز، کار تصویربرداری استودیویی را انجام می‌دهند که به آنها «عوامل تولید» می‌گویند. عوامل تولید به دو گروه استودیو و رژی تقسیم می‌شوند که بهتر است پیش از اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری با عوامل اتاق فرمان دیدار کنیم. دیدار با عوامل رژی باعث شناخت وظایف عوامل و هماهنگی بیشتر خواهد شد. در ادامه با وظایف هر یک از عوامل استودیو آشنا خواهیم شد.

  • کارگردان: کارگردان، بازوی اصلی اتاق فرمان است که تمامی منابع تصویری را دریافت کرده و بعد از میکس و سوییچ به خروجی اصلی، ارسال می‌کند. بهتر است هنگام اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری، با کارگردان در ارتباط با کنداکتور برنامه، نحوره قرار گیری دوربین‌ها، دکور، تعداد مهمانان و… صحبت کرد. همچنین در حین برنامه اگر تغییری اتفاق بیوفتد، باید با کارگردان هماهنگ شود.
  • صدابردار: میز صدا از دیگر بخش‌های مهم رژی است که صدابردار با دسترسی به امواج صوتی، تنظیم و میکس صداها را بر عهده می‌گیرد. در این بخش میکروفن هر یک از مهمانان چک شده و نویز و آمبیانس صدا تنظیم می‌شود. صدابردار برای تنظیم بهتر صدا و استفاده از میکروفن متناسب، بهتر است که پیش از اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری از تعداد مهمانان، حضور گروه موسیقی و… اطلاع داشته باشد.
  • نودال من (Nodal man): در رژی و پشت میز Nodal رنگ و نور تصاویر تنظیم شده و به میز میکسر کارگردان می‌رسد.
  • سی‌جی (CG MAN ): تمامی زیرنویس برنامه‌ها، میان برنامه‌ها، ووله‌ها و تیتراژ، از طریق سی‌جی من به میز میکسر کارگردان، ارسال می‌شود. هنگام اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری لیستی از اسامی مهمانان، میان برنامه‌ها، تیتراژ و لوگو برنامه در اختیار سی‌جی قرار گرفته و بهتر است نماینده‌ای از طرف تهیه‌کننده برنامه، هنگام ضبط برنامه در کنار سی‌جی حضور داشته باشد.
  • منشی صحنه: منشی صحنه طبق کنداتوری که ازپیش تهیه شده برنامه را پیش برده و کارگردان و مدیر صحنه را همراهی می‌کند.

رژی استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری، یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر استودیو است که به سکوت، آرامش و تمرکز نیاز دارد و از ورود افراد متفرقه به رژی جلوگیری می‌شود.

عوامل استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری و وظایفی که بر عهده دارند؟

در یک استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری، به عواملی که در استودیو مشغول فعالیت هستند، «عوامل استودیو» گفته می‌شود. عوامل استودیو در بخش‌های مختلف کار می‌کنند. این بخش‌ها عبارتند از:

  • مدیر صحنه
  • ساخت و مونتاژ دکور
  • فیلم‌بردار
  • کرین
  • گریم
  • نورپرداز
  • صدابردار
  • مدیر فنی
  • تدارکات

هر کدام از این افراد، وظایفی را بر عهده دارند که با تکاپوی ساختارمند و منظم انجام می‌دهند. اگر روزی وارد یک استودیو شوید، از تکاپو و نظمی که در انجام امور وجود دارد، متعجب خواهید شد.

مدیر صحنه، رابط بین استودیو و رژی

 در میان عوامل استودیو، «مدیر صحنه» وظیفه مهم‌تری را بر عهد دارد، ارتباط بین استودیو و کارگردان. مدیرصحنه، باید در بین شلوغی استودیو و اتاق فرمان، بیشتر از همه آرامش خود را حفظ کند. مدیر صحنه، استودیو را بررسی کرده و چالش‌های پیش رو را پیش بینی و مدیریت می‌کند تا با هدایت عوامل استودیو، برنامه را پیش ببرد. بهتر است پیش از اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری، با مدیرصحنه دیدار داشته باشید تا مدیر صحنه را از روند برگزاری برنامه، نحوه ورود مهمانان، پخش موسیقی و… مطلع کنید. همچنین اگر هنگام ضبط برنامه، به تغییر ناگهانی نیاز بود، این اتفاق توسط مدیر صحنه به کارگردان و رژی اطلاع رسانی خواهد شد.

چگونه در اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری، هزینه را کاهش دهیم؟

شاید به نظر برسد که اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری، فقط برای برنامه‌های پر مخاطب، برنامه‌های زنده و پرحجم خواهد بود اما در واقعیت این تصور اشتباه است. استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری، متناسب با هر نیازی قابلیت تولید برنامه دارد. گاهی برای ضبط یک برنامه آموزشی، نیاز به استفاده از ست کامل دوربین‌ها نیست و با دو دوربین می‌توان ضبط خوبی داشت. در این صورت جهت کاهش هزینه‌ها کافی است هنگام اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری تعداد دوربین‌های کمتری را آفیش کرده و از دکورهای ساده‌تری استفاده کنید.

یکی از عواملی که با اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری باعث کاهش هزینه می‌شود، استفاده از ویدیووال‌ها به جای دکور است. امروزه با طراحی بک‌گراندهای متنوع می‌توان بدون ساخت دکور و به کمک طراحی نور، تصاویر قابل قبولی ضبط کرد.

همیشه به اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری نیاز نیست!

خیلی از مواقع پیش آمده است که برای ضبط برنامه‌ای نیاز به بک‌گراند ساده داریم. در چنین شرایطی کافی است به جای اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری از استودیو کروماکی استفاده کنی. کمی خلاقیت در استودیو کروماکی برنامه متفاوت‌تر با هزینه کمتری را به همراه خواهد داشت. شما می‌توانید برای اجاره استودیو کروماکی ویکست کلیک کنید.

کاهش هزینه‌های اجرایی با اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری

در دوران پاندمی کرونا، برگزاری بسیاری از برنامه‌ها از حضوری به آنلاین تغییر پیدا کرد و این تغییر در بین مردم نهادینه شد. پیش از این برگزاری یک نشست خبری یا مراسم قرعه‌کشی به صورت حضوری هزینه و زمان زیادی را در بر می‌گرفت. اما اکنون با برگزاری آنلاین این برنامه‌ها و اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری می‌توان، هزینه‌های اجرایی برگزاری چنین رویدادهایی را کاهش داد.

تصویربرداری در «استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری» چه مزایایی دارد؟

اگر بخواهیم به مزیت‌های تصویربرداری در استودیو اشاره کنیم، حضور عوامل حرفه‌ای و تجهیزات، یکی از مهم‌ترین مزیت‌های استودیو به شمار می‌رود. وجود تجهیزات به‌روز و عوامل حرفه‌ای، باعث می‌شود که استودیو مکانی مناسب برای تصویربرداری و فیلمبرداری باشد.

رژی، یکی دیگر از فاکتورهای مهمی است که به در استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری وجود دارد. تنوع تعداد دوربین‌ها و قاب‌بندی‌های مختلف باعث می‌شود که کار تدوین، پیچیده و زمان‌بر شود. در رژی با حضور کارگردان و میز میکسر خروجی نهایی به صورت سوییچ شده خواهد بود. همچنین نور، رنگ و صدای تصاویر، استاندار بوده و نیاز به اصلاح مجدد نخواهد داشت. در پایان لازم است به این نکته اشاره کنیم که تصویربرداری و فیلم‌برداری برنامه، چالش‌های متعددی را به همراه دارد که در استودیو، با حضور عوامل تخصصی و باتجربه، این چالش‌ها مدیریت و رفع خواهد شد.

اگر برای ضبط و پخش زنده مراسم‌های قرعه‌کشی، جشن، کنفرانس، نشست خبری و رویداد آنلاین نیاز به مشاوره و اجاره استودیو تصویربرداری و فیلمبرداری دارید، کلیک کنید.

فهرست