آغاز به کار جایزه نوآوری اجتماعی با شعار «جریان بهبود نوآورانه زندگی»

اولین دوره جایزه نوآوری اجتماعی با شعار «جریان بهبود نوآورانه زندگی» با هدف جذب مشارکت‌های اجتماعی و انتخاب برترین ایده‌ها و طرح‌های حوزه اجتماعی آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی ویکست، نشست اولین دوره جایزه نوآوری اجتماعی با حضور محمدصادق خیاطیان رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، روح‌الله حمیدی مطلق موسس شتاب‌دهنده نوآوری اجتماعی همنوع و رئیس شورای علمی جایزه نوآوری اجتماعی و محمد رسولی مدیرعامل خانه خلاق و نوآوری دال و دبیر جایزه نوآوری در استودیو ویکست برگزار شد.

محمدصادق خیاطیان رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست اولین دوره جایزه نوآوری اجتماعی شعار این دوره را «جریان بهبود نوآورانه زندگی» عنوان کرد و گفت: استارت‌آپ‌های دانش‌بنیان نقش زیادی در بهبود شرایط اجتماعی و زندگی روزمره افراد داشته‌اند و نمی‌توان منکر نقش آفرینی مثبت آنها در جامعه شد. ما در تلاشیم تا با برگزاری این دوره بتوانیم از راه‌حل‌های نوآورانه برای کمک به حل مسائل اجتماعی استفاده کنیم و راه‌حل‌ها را در مسائل حوزه اجتماعی تعمیم دهیم.

وی با اشاره به اینکه امروز زیست بوم نوآوری در کشور بالغ شده و اجزای اصلی آن در حوزه قوانین، تنظیم‌گری و … شکل گرفته است، اظهار داشت: در این حوزه در ابتدای راه هستیم ولی اعتقاد داریم که برگزاری جایزه نوآوری اجتماعی می‌تواند این جهت گیری را داشته باشد.

خیاطیان ادامه داد: جایزه نوآوری اجتماعی نوید این را خواهد داد که ظرف یک تا دوسال آینده به زیست بودم بالغی برسیم که مسائل کشور با همین ابزار‌های نوآورانه کاهش یابد و اقتصاد خوبی از این منظر شکل بگیرد. بسیاری از نوآوری‌ها در حوزه اجتماعی قابلیت اقتصادی دارند، برای اینکه این اکوسیستم شکل بگیرد نیاز است بسیج عمومی فعال‌تر به این موضوع نگاه کنند.

رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه نهاد‌های مالی مهم هستند لازم است به این حوزه ورود کنند، تصریح کرد: البته که صندوق‌های پژوهش و فناوری تخصصی، نهاد تخصصی نوآوری اجتماعی در کشور فعالیت می‌کنند؛ اما با این وجود اگر کسانی آمادگی دارند با توجه به گستردگی نوآوری اجتماعی در این حوزه فعالیت کنند از آن‌ها حمایت می‌کنیم. همچنین آمادگی داریم در حوزه تأمین مالی و نهادسازی کمک کنیم؛ زیرا با قوانین مختلف و رگولاتوری کنونی کافی نیست.

خیاطیان با اشاره به جایزه نوآوری اجتماعی گفت: شعار این رویداد جریان بهبود نوآورانه زندگی است؛ امیدواریم آسیب اجتماعی در حوزه سلامت، آموزش مسائل مختلف اجتماعی به واسطه متخصصان، محققان و دانشمندان کشور حل شود.

در ادامه روح‌الله حمیدی مطلق، رئیس شورای علمی جایزه نوآوری اجتماعی گفت: در بسیاری از کشورهای جهان، مسائلی مانند پیری جمعیت را با ایده‌های نوآورانه حل می‌کنند.

وی افزود: جامعه ایرانی از صدها سال قبل به کمک به همنوع و فرهنگ کمک‌رسانی معروف بوده است و همین مشارکت می‌تواند مسائل کشور را حل کند. دولت‌‌‌ها در اغلب کشورها نقش تنظیم‌گر و تسهیل‌گر را دارند و تامین منابع از سمت شرکت‌ها، بخش خصوصی و افراد تامین می‌شود. ما در ایران مسائل زیادی داریم، مسئله آب، محیط زیست، مشکلات در حوزه اجتماعی داریم لزوما با بودجه دولت قابل حل نیست و نمی‌توان با دیدگاه قبلی مسائل را حل کرد.

همچنین محمد رسولی مدیرعامل خانه خلاق و نوآوری دال و دبیر جایزه نوآوری هم در این باره گفت: ایده جایزه نوآوری اجتماعی از بررسی کمبودها در این زمینه آغاز شد ما در دنیای کارآفرینی و حوزه سرمایه‌گذاری خلا در این حوزه را به خوبی درک کرده بودیم. این ایده حاصل پژوهش دوساله است و یک جایزه استاندارد جهانی است که ما را به اهداف کارآفرینی و جامعه محوری نزدیک می‌کند.

این دوره در چهار حوزه محصول، کسب و کار، فرآیند و زیست بوم طرح‌ها را می‌پذیرد. رسولی همچنین در پاسخ به پیوست مبنی بر پذیرش طرح‌ها توضیح داد: رده سنی در این دوره وجود ندارد و از کلیه طرح‌های دانشجویی، دانش‌آموزی و غیره که بتوانند ایده خود را در قابل اجرایی مطرح کنند استقبال می‌شود. افراد باید اطلاعات خود را تا پیان آبان ۱۴۰۱ در سایت ثبت نام کنند و از آذرماه غربالگری ایده‌ها آغاز می‌شود. شعار این رویداد بهبود جریان نوآورانه زندگیست و در تلاشیم این شعار را تحقق بخشیم.

اولین دوره جایزه نوآوری اجتماعی با هدف جذب مشارکت‌های اجتماعی و انتخاب برترین ایده‌ها و طرح‌های حوزه اجتماعی از امروز یکم شهریور ماه ۱۴۰۲ آغاز شد و تا ۳۰ آبان ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت.

فعالان حوزه نوآوری اجتماعی کشور تا 30 آبان‌ماه 1402 فرصت دارند طرح‌های خود را از طریق وب‌گاه این جایزه به نشانی socialinoaward.com ارسال کنند

فهرست