فیلم و سریال انیمیشن

«انیمیشن» روشی برای عکاسی از نقاشی‌ها، مدل‌ها یا حتی عروسکی‌های متوالی برای ایجاد توهم حرکت در یک سکانس است. در انیمیشن‌های سنتی، تصاویر بر روی صفحات سلولوئید شفاف نقاشی می‌شوند تا از آنها عکس گرفته شود. کارتون‌هایی که در کودکی دیده‌ایم از این تکنیک استفاده شده است. امروزه فیلم‌های انیمیشنی به صورت 2D و 3D ساخته می‌شوند.

تاثیرگذاری «انیمیشن» در فرهنگسازی، بر کسی پوشیده نیست. همه دوست دارند فیلم‌های انیمیشنی را تماشا کنند، زیرا تخیل خود را به چالش می‌کشند و داستان‌های جذاب و جادویی را تعریف می‌کنند. در حالی که بسیاری از مردم فیلم‌های انیمیشن را نوعی سرگرمی برای کودکان می‌دانند، اما فیلم‌های انیمیشنی سرشار از آموزش و فرهنگسازی برای کودکان و بزرگسالان است. کودکان ما برای اولین بار مفهوم خانواده، محبت، حقوق شهروندی، دوستی و … را در فیلم‌های انیمیشنی خواهند دید و توسط کاراکترهای انیمیشنی به ذهن خواهند سپرد.

با این حال، انیمیشن برای بچه‌ها، صنعت بزرگی است که شامل محتوایی آموزشی، فانتزی، خنده‌دار و هیجاننگیز است. ساخت یک فیلم انیمیشنی، فرآیند چند ماهه دارد، اما تا مدت‌ها تاثیر آن در جامعه وجود خواهد داشت.

برخی آثار تولید شده دپارتمان فیلم و سریال انیمیشن:

  • مجموعه انیمیشن «چیا»

سال تولید: 1398

تکنیک: کات اوت

تهیه‌کننده: امیر سحرخیز

کارگردان: امیر سحرخیز، هاجر مهرانی، مرتضی نائیجی

حجم تولید: 156 قسمت 7 دقیقه‌ای

پخش: شبکه پویا و شبکه دو

خلاصه داستان:

«چیا» پسر بچه کنجکاوی‌ است که در حال یادگیری و شناخت محیط پیرامون خود است. برای او ساده ترین اتفاقات و مسائل زندگی تازگی دارد. او همراه با خانواده‌اش در تهران زندگی می‌کنند و یک عروسکی پارچه‌ای به اسم «شیرابی» و دوستی به نام «زنبورک» دارد، که در مسیر یادگیری و آموختن او را همراهی می‌کنند. در هر قسمت از این مجموعه، سوالی در ذهن چیا  به وجود می آید که او را برای دانستن و آموختن مشتاق می‌کند. «چیا» به دنبال جواب سوالش همراه با شیرابی و زنبورک داستان‌هایی را رقم می‌زنند.

افتخارات:

  • تندیس طلایی بهترین اثر تلویزیونی از دوازدهمین جشنواره بین المللی پویانمایی تهران
  • برگزیده هجدهمین اجلاس فناوری و رسانه به عنوان بهترین اثر پویانمایی با بالاترین کیفیت
  • مجموعه انیمیشن «افسانه غول سنگی»

سال تولید: 1402

تکنیک: کات اوت

تهیه‌کننده و کارگردان: امیر سحرخیز

حجم تولید: 26 قسمت 10 دقیقه‌ای

خلاصه داستان:

«افرا» دختربچه‌ای است که همراه با پدر و مادر گردشگرش به منطقه‌ای کویری کوچ می‌کنند. مردم محلی آن منطقه، افسانه‌ای از غولی که سال‌ها قبل از شهر اخراج شده و همراه با فرزندانش در کوهستان زندگی کرده و به کوهنوردان حمله می کند، را روایت می‌کنند. داستان از جایی شروع می‌شود که پدر و مادر افرا که این افسانه‌ها را باور ندارند، برای کوهنوردی به کوهستان می‌روند و مادر افرا در آنجا گم می‌شود. بعد از این حادثه افرا می‌خواهد در آن منطقه بماند تا نشانه‌ای از مادرش پیدا شود.

  • مجموعه انیمیشن «اقیانوس سیاه»

سال تولید: 1401

تکنیک: سه بعدی کامپیوتری

تهیه‌کننده و کارگردان: امیر سحرخیز

حجم تولید: 52 قسمت 15 دقیقه‌ای

خلاصه داستان:

«اقیانوس سیاه» نام شهری مجازی و تخیلی با امکاناتی پیشرفته، نورانی و رنگارنگ است، که با استفاده از هوش مصنوعی خودش را به‌روز می‌کند. در آن کاربرها به وسیله ریزتراشه کوچکی که به شقیقه خود وصل می‌کنند وارد بازی شده و دنیای مورد علاقه خود را خلق می‌کنند. کم کم برنامه اقیانوس سیاه به این صورت ادامه پیدا می‌کند که هر کس وارد آن شود به وسیله بازی کامپیوتری و شرط بندی، در مدت کوتاهی به اقیانوس سیاه بدهکار شده و مطابق قانون بازی، تا وقتی بدهی خود را نپردازد نمی‌تواند از اقیانوس سیاه خارج شود. آرش و خواهر دوقلویش آیدا، که فرزندان طراح بازی اقیانوس سیاه هستند، دعوتنامه ورود به بازی اقیانوس سیاه را تهیه‌ کرده و آرش به عنوان یک گیمر به بازی اقیانوس سیاه راه پیدا می‌کنند.

  • مجموعه انیمیشن «آوازهای جنگل»

سال تولید: 1401

تکنیک: کات اوت

تهیه‌کننده و کارگردان: امیر سحرخیز

حجم تولید: 52 قسمت 2 دقیقه‌ای

خلاصه داستان:

داستان در یک مهدکودک حیوانات اتفاق می‌افتد. شخصیت‌های حیوانی در قالب روابط انسانی با هم در تعامل هستند و در هر قسمت بچه‌ها به همراه معلم خود، با هم آواز می‌خوانند و آموزش‌ها را در قالب، شعر و موسیقی می‌بینند. حیوانات این مهدکودک گوسفندان سیاه و سفید، خرگوش، خارپشت، پرنده، تمساح، گربه و سگ هستند. معلم مدرسه خرس بزرگی است که جدی و منضبط ولی در عین حال کاملا مهربان است.

  • انیمیشن سینمایی «manu»

سال تولید: 1401

تکنیک: سه بعدی

تهیه‌کنندگی مشترک (ایران-ترکیه): امیر صالحی و نورالله ینی‌هان

کارگردان: شنول کیلیچ

حجم تولید: 75 دقیقه‌

اکران در سینمای ترکیه

خلاصه داستان:

ویلیام، پسر بچه‌ای است که پدر بزرگش مدال جنگ جهانی ترکیه را به او می‌دهد تا در سالروز گرامیداشت آن جنگ مدال را به جشن برساند. ویلیام همراه با حیوان خانگی‌اش، «مانو» قصد دارد که مدال را به میدان اصلی ترکیه برساند، در این مسیر اتفاقاتی برای آن‌ها رقم می‌خورد.

  • انیمیشن سینمایی «Tay»

سال تولید: 1400

تکنیک: سه بعدی

همکاری مشترک (ایران-ترکیه)

حجم تولید: 75 دقیقه‌

اکران در سینمای ترکیه

خلاصه داستان:

کره اسبی به نام «تای» به دنبال مادرش می‌گردد، در این مسیر با شتری آشنا می‌شود که شتر، خاطراتی را از زبان شتر پیامبر (ص) می‌گوید و واقعه هجرت پیامبر از مکه به مدینه را روایت می‌کند.

افتخارات:

رتبه یک باکس آفیس سینمای ترکیه

  • مجموعه انیمیشن «دشت پرماجرا»

سال تولید: 1400 تا 1402

تکنیک: سه بعدی

تهیه‌کننده و کارگردان: امیر صالحی

حجم تولید: 52 قسمت

پخش: سازمان صدا و سیما

خلاصه داستان:

تعدادی کفتار وارد دشتی شده‌اند و با حیله و نیرنگ قصد دارند آن دشت را بگیرند اما بچه‌های حیوانات که قهرمانان قصه هستند، متوجه نیرنگ کفتارها شده و با آن‌ها مقابله می‌کنند تا دشت را نجات دهند.

نمونه کارها:

فهرست